"Inte nu..... men NU!"

Tentaplugg är i sanning ett intressant fenomen. Det är ju som om man hela terminen gått o sparat på alla smaskiga städuppgifter, "ordna upp livet-listor" , kompisträffar, sortering av musik på iPoden, skoshopping och varför inte scrapbooking när man ändå håller på.
Och på något sätt tar man gladeligen tag i allt sådant man negligerat aaaaaaaaaaaalldeles för länge just nu när man helt plötsligt fick så mkt fritid. Allt i väntan på att molandet i bakhuvudet skall bli för starkt för att med gott samvete, tillika hälsan i behåll, kunna ignoreras.
Detta tillstånd av ren och skär panik brukar tillträda en sisådär några dagar innan tanken är att man med tillförsikt och stadig hand skall plita ner en termins inhämtad kunskap (?) på sina bläddertentablad.
Några dagar kvar av tangles-neglekt och dynamisk spirometri-ignorering kvar alltså. Woop!!
(Hmmm.. varför ger jag mig själv en imaginär dunk i ryggen när jag inser detta? När jag egentligen borde börjat plugga för länge lääänge sedan? Ingen aning, så jag skyller det på  tentapluggsfenomenet... )

KULJul

Hej alla glada!
När man inte bloggat på ett tag ställs man inför dilemmat: ska jag köra snabb recap av allt som skett eller fortsätta som om blogguppehållet aldrig ägt rum?
Jag kör en blandning.
Åkte hem till Linkan i måndags, min tre timmar långa direktresa från Uppsala förvandlades till en 12timmarsresa med x antal byten och lite trafikolyckor som krydda på moset. Det blev visst vinter i år igen konstaterade kanske SJ, de skyllde iaf på kyla och snö, varvat med lokfel och signalavbrott.
Jag förbannade dem åter, för tionde gången i ordningen denna termin? Jag överväger nu officiellt att åka buss i framtiden. Allt är alltså i sin ordning.
Julen har förflutit på bästa sätt. Och idag bryter jag julefriden till förmån för lite light tentaplugg tillsammans med bröder på bibblan. Därav mycket tid till annat viktigt, som blogg, FB, leta låtar på Spotify, läsa aftonbladet samt kolla fjortisbloggar och betala räkningar, mina nyaste tillskott till the art of procrastination.
Eller så kan man ju faktiskt låtsasläsa lite, kanske fastnar något!
God fortsättning!
Pluggaaaa!

I am the story that you tell.

Ur fruktan föds hat. Frukta inte.
Lyssna.
Mason Jennings – Adrian

Like the end of a sad movie.

Bjuder på en mjukis såhär på kvällskvisten.
(Det verkar vara då som jag blir som mest sentimental och plockar fram lugna favoriter. )
Jag skyller på trötthet och förpassar funderingarna till någonstans i bakhuvudet; varför överge ett väletablerat och vinnande koncept?
Taylor Swift – Breathe - Featuring Colbie Caillat
......
Såg nyss Blood Diamonds. Underbar film, om man får säga så om en så brutal rulle.
Måste kanske väga upp det med lite happy go lucky? Imorgon får det bli New Moon!
....
På tal om det där med bakhuvudet; varför säger man egentligen så, synhallucinationer är ju inte direkt det man vill åstadkomma, eller?
OCH på tal om att lägga saker i allmänhet; varför hittar man aldrig saker man lagt "på ett bra ställe" ?

KulJul

Sista dagen i Gävle för denna termin klar! Nu väntar julstök och tentaångest.
Ikväll julavslutning med bönorna borta i Majklockan. Men var är mitt favoritläppglans? Har vänt upp och ner på mitt redan så kaosartade rum (note to self: städa imorrn inför hemfärd) men det lyser med sin frånvaro.  Typiskt!
Blev ingen träning idag heller för mig verkar det som. Intalr mig själv att det kan vara bra som förberedelse inför den massiva förslappning som kommer att äga rum så fort jag sätter foten i Linköping, och avbryts när VT 2010 officiellt börjar. De enda turerna jag kommer att ta fram tills dess är till och från kylskåpet!
Nu skall jag ut i kylan, bara  - 6 grader nu, lite bättre än gårdagens - 16 i Uppsala och - 25 (!?) i Gävle.
Ha det bäst !

Måndagsfika och praktikångest.

Hej alla glada!

Idag är det måndag. Och som så många andra måndagar denna termin gled jag o E ner till ÖG för en fika innan det bar hemåt för packning (även idag var vi sjukt effektiva under fallarbetet och drog av två fallredovisningar på mindre än en timme, cred till grupp 2) .
Gävle blir det för sista gången denna termin, men antagligen inte sista gången denna utbildning...
Väntar med spänning på nya snurrschemat inför VT. Packar muttrande väskan inför veckan.
Är lite småambivalent inför kommande vecka; skall man stanna kvar i Uppsala för att inte missa värdefull fakta på den föreläsningsspäckade måndagen, eller skall man glida hem efter fredagens återkomst från Gävle? Har ju som tur är inte fall på måndagen, även om det inte känns som om det spelar så stor roll om lotten ändå faller på att stanna till den 21/12.  Aja, "När skall man hem över jul?", dagens i-landsproblem.
Sommarens utbyte avhandlades under fikat. Jag o E sökte utbyte med förtur då vi varit ansvariga för Uppsalas utbyte förra året. Jag far ner till Medelhavet o upptäcker en annan sida av Grekland i juli, och passar förhoppningsvis på att ta lite semester efter. E har däremot en helt annan approach och åker till Afrika (Ghana). Dags att börja vaccinera sig kanske? ;)
Ska bli sjukt nice, o båda fick vi såklart våra förstahandsval.; lite skall man väl få för att ha tagit hand om den flock höns vi drogs med förra sommaren.
Så; redan nu vet jag att det blir utbyte o glidarsommar, för inte hinner man jobba om man skall hinna vara lite ledig också! Wunderbaum!
Dags att bränna av lite partymusik och packa färdigt!

Don't cry because it's over, smile because it happened.

Eftersom sittningsbiljetterna gått åt som glass en solig sommardag blev det igår 04-släpp på Norrlands som bevistades efter hemkomst från Gävle.
Efter sushi, briefing och fuldans framför spegeln gled E och jag till nationen vid ån och träffade där en stor del av vår Uppsalienska bekantskapskrets. Eftersom jag inte ens kunde hålla mig från butikerna den korta vägen hem från stationen dissade jag klänningshetsen och körde istället på rockig stil. Invigde ny tröja, lacktights och 15 cm klackar (Scholl's "Partyfeet" har räddat mången utgång, hett tips!) .
Allt som allt en underbar kväll som slutade som den började, jag och E på promenad genom stan. Men en av oss hade nog mer ömmande fötter än den andra då turen gick FRÅN nationen. Tänkaress som man är hade jag ju förutsett denna smärre bieffekt, gelinlägg till trots, och hade med lite plattare skodon till turen hemåt från nationen. Ännu en gång kom min samling Conversedojjor väl till pass!
Att jag sedan efter dagens alla eskapader råkade somna på sängen då jag pausade med lite TV mellan sminkborttagning och tandborstning var kanske mindre lyckat, men sådant som händer när man redan vid dagens början nallade av energireserven. Så jag somnade alltså på sängöverkastet, och vaknade följaktligen kl 07.00 frysandes men tyckte ändå att prio 1 var att pallra mig till badrummet för att borsta gaddarna.
Efter det kunde jag dock med gott samvete lägga mig igen, denna gång under täcket, och sov som en klubbad säl tills min far ringde o väckte mig kl 14. 00 .
Nu, några timmar, en korv risgrynsgröt, lite shopping och partymusik senare funderar jag på om man kanske skulle skippa i att ta itu med den i fem veckor negligerade tvättkorgen och istället åka till Flogsta på Luciavaka i min gamla korre.
Ok, nyss gick det tinnitusframkallande brandlarmet i hela huset också. Och Pontus är partysugen. Jag tar det som ett tecken, den högre makten vill att jag ska dissa tvätten en dag till och ge mig ut i partyvimlet.

För att det är mycket roligare att träna med utsikt över stad och hav.

Efter en dag på minnesmottagningen är man lite sugen på att smacka på med Aricept och Ebixa snarast möjligt. Synd att det inte funkar så.
Det näst bästa att göra är väl att träna, om man får tro kvällspressen. Vilket jag också gjort, med Gävles vackraste utsikt! (Någon förmån ska man väl ha för att man lallar runt efter någon överläkare / slösurfar Facebook om dagarna. )
Nu blir det ärtsoppa, har nästan längtat hela dagen. Sedan glögg och pepparkakor i sann julanda. Eller bara för att de står precis vid datorn och frestar mitt svaga sinne för "lagom är bäst".

Snel hest.

Har under dagen lyckats knapra i mig en förpackning pepparkakor och ädelost.
TUR att det var pepparkakor utan vanligt socker!!

Man kanske skulle ta betalt?

Min handledare, tillika överläkaren, här på rehab gled hem kl 16.30.
Jag sitter dock kvar vid datorn och har nyss,  ätandes på en proteinbar, avslutat dikteringen av dagens inskrivning (grattis läkarsekreterare!) .
Nu glider jag ner till akutmottagningen för lite häng med kardiolog-nattjouren.

Detta ger >16 h på sjukhuset idag. Tur att det är så otroligt roligt!
Mot akuten.

Hoppsan.

Jag är inte en särskilt aktiv bloggare kan man konstatera.
Så tänkte att jag skulle uppdatera lite.
Snart är det jul. Det tycker alla är kul. I övrigt;
Living it. Loving it.
1337.

RSS 2.0