...

Blir något less på denna skräpblogg för övrigt. Ser ju ut som om jag inte kan styckeindela. (Hej högstadiesvenska...)
Datorn tar bort mina styckeindelningar ibland. Och jag är för lat för att göra något åt saken.
Ser det som en ofrivillig revolt mot ordningen.

Plötsligt händer det!

Dagen är kommen. Antonia; notorisk campingmotståndare köper sovsäck. Slänger in ett liggunderlag också, när en ändå är i farten.

Om attiraljerna de facto skulle användas till camping skulle någon dock få göra ett Mini Mental Test på undertecknad. Nu är ändamålet middag, fest och övernattning på torp ute i obygden. Ordningen kan alltså ses som återställd.
Först; sista akutpasset för terminen och lite paradjournalförfattande.
Livet är fint. Carpe diem.
Fred ut.

AGL

Nu börjar saker anhopa sig må jag säga, att-göra-listan förlängs för var dag och jag tycks inte kunna avverka punkterna snabbt nog.

Nu rör det sig ju inte om några akuta saker som tur är. Än så länge i alla fall.
Drar man ut på dead-linen tillräckligt länge dock tenderar det mesta att bli hyperakut.
Bäst att höja tempot och ta tag i min AGL då!
Men jagskabara......

För oss som missade flash-mob i Blå Korset...


I might forget your voice. But I'll never forget you.

Sista fallavslutet på akutblocket idag. Vår handledare, aka kirurgen från helvetet, avslutade starkt med att verbalt våldföra sig på både PBL och fallgrupp. Efter den oväntade kritik-kavalkaden skyndade sig sedan vederbörande ut ur rummet utan att lyssna på eventuell utvärdering av sitt eget jobb som handledare, som ju annars är brukligt i fallsammanhang...
Jag avundas inte de arma själar som tilldelades honom som examinator under dagens praktiska prov i akut omhändertagande/ABCDE, då den potentiella blockering jag troligtvis skulle drabbats av i samma scenario sannolikt hade krävt experthjälp för att upphäva.
Men "it aint over until the fat lady sings" som man säger, äntligen har jag förstått värdet i att kursutvärdera.
Snart börjar alltså ett nytt block, och med det kommer nya fall och nya handledare. Detta block äger även rum på annan ort för mig, så det skall bli riktigt spännande.
Innan dess skall dock den sista veckan på akuten klaras av, vilket naturligtvis känns lite småsorgligt då jag gillat akutplaceringen enormt, samt det är bekvämt att vara kvar i Uppsala. Men den akutplaceringen återkommer ju, som tur är, och staden står kvar.
Närmast väntar gymet!
Fred ut.

Epikris / Let's make the pretty girl cry.

Sure, you may have been the wrong one. But you left your mark.
Slutdiktat.
...
Aron Wright . Lyssna!

Big up yourself.

Ja. Jag är ganska egocentrerad.  Jag är solen i mitt eget lilla universum. Mina problem är de äkta problemen. Pneumoni och diarré dödar otal individer världen över . Folk i andra länder svälter. I min värld avhandlas ffa försovningar, hjärtesorg, spruckna nagelband och nya influensan (om den drabbar mig). Fokus ligger här.

 

Men ibland händer det faktiskt. Jag tar ett steg tillbaka, kliver ut ur min egen lilla bubbla. Reser mig ur självömkan/ grubbel och ser bortom mina egna problem.

Ser alla andra människor. Ser alla andra slag. Slag som för någon är minst lika viktiga som mina egna är för mig. Slag som också utkämpas varje dag, osynliga för omvärlden.

Dolda bakom ett leende?

 

Eller genererar de kanske ett leende? För ibland vinner man sin strid, och går från slagfältet lite stoltare, lite mer rakryggad samt lite mer rustad för nästa batalj man kan komma att ställas inför. En sak är ju trots allt säker; det kommer tydligen alltid fler.

 

Det kommer alltid fler tillfällen då man måste ta ställning och agera ut sina beslut. Det kan röra sig om att radera ett nummer från sin telefonbok, säga nej fast man egentligen inget hellre vill än att säga ja och bryta tärande umgängen. Inte äta godis alla dagar i veckan trots de utomordentliga ursäkterna ”tentaplugg” eller förkylning. Släpa sig till gymmet trots att kvällsmosigheten lagt sig. Sluta facebookstalka.

Eller mer abstrakta saker som att inte förlora fokus, hålla kvar vid sina drömmar och mål. Realisera sina drömmar och mål? Lätt ibland. Svårt andra stunder.

 

Det är dock konstaterat; alla utkämpar strider. Det har dessa månader varit tydligare än någonsin i min bekantskapskrets. Folket utan ”riktiga” problem, klicken av människor som för det mesta glider genom tillvaron.

 

Jag är bra på att vara en sådan; hålla distans, fokus på mig och vad jag vill.

Jag interagerar dock naturligtvis också med min omgivning. Jag utkämpar uppenbarligen också mina privata slag. Slag viktiga och nödvändiga för mig, min verklighet och mitt liv.

 

För varje slag man vinner hoppas jag att man lämnar fältet mer rakryggad, med bättre självkänsla och självförtroende. Redo för nya utmaningar. Klokare. Leende.

 

Det pågår dagligen krig i allas våra världar.

Idag vann jag ett slag.


OK Darin; du är inte Aqua, men du duger.

( Ja, jag har i hemlighet scoutat denna ända sedan jag råkade höra årets idol-intro. )
Man ska vara ung i sinnet. Rent logiskt blir det en regression till de tidiga tonåren för min del.
Imorgon ska jag kanske toklyssna Aqua och BSB. For old times sake.
Men ibland undrar man ju hur in touch man egentligen är med kidsen.
När slutade de egentligen att sända Disney-timmen? Och när började Björne låta konstigare än vanligt?
Jag bara undrar...

Helg, where are thou?

Läskigt faktum nr 1:
Var hemma över helgen. Det var trevligt, och som sig bör flög tiden förbi.
Nu dröjer det minst en månad till nästa visit, eftersom jag är bra på att fylla upp min lediga tid. Stress?
Läskigt faktum nr 2:
Tredje veckan på akutblocket startar idag, det börjar dra ihop sig mot utplacering. Falun.
Läskigt faktum nr 3:
Hoppsan. vågen visar att det blivit lite för mycket av det goda på senaste tiden.
Ut i spåret med mig!
Det var väl det.
Inget av astronomisk storleksgrad, men behöver jag påminna er om att vi, som alltid, avhandlar i-landsproblem?...
Över och ut.

Dr. Snygg goes akuten

Idag var första riktiga dagen på akuten. Vi snackar inte mjukstart heller. Undertecknad slängdes in till, och gjorde en lite tafatt somatisk undersökning på en patient som egentligen borde sökt psykakut och som inte hade något direkt somatiskt fel i övrigt. Vilket jag även hade koll på, därav det lite mindre omfattande statuset.
I efterhand blev jag dock tillsagd att diktera journal... Oops.
Jag steppade efter det up mitt game och nästa patient tillika första inskrivning gick någorlunda smooth.

Förmiddagen inehöll också bl.a hypotermi, TIA-misstankar och akut njursvikt, lite som ett avsnitt av "Sjukhuset". Kanske för att vi är på... sjukhuset. 

I övrigt gav jag mig idag även ut i löpspåret efter sjukfrånvaro och passade på att glida runt på sjukhuset i mina nya inneskor.

Summa summarum: Mina MBT-skor är grymma (tack mamsen!), och akuten är kul!

Vad vi borde göra om dagarna.

 

När namnet Anna Anka började figurera lite överallt i media var jag clueless.

Vem är hon?

Vad gör hon?

Vem bryr sig?

Anar dock att serien hon medverkar i kan vara en riktig skrattfest...


Antonia utsatt för våld i hemmet!?

Extra!

Antonia sågs i dagarna promenera ut från Akutmottagningen på Akademiska Sjukhuset med en blåtira under vänster öga.

Efter många frågor och höjda ögonbryn informerar hon nu de undrande fansen om att blåtiran är resultatet av en olycklig incident i hemmet innefattande en spegel samt den krok denna spegel förväntades hänga i.

Anledningen till att hon promenerade ut från akuten förklarar hon skrattande med att det är där hon kommer att praktisera de kommande veckorna. Hon skall alltså ha varit på mottagningen för att få en introduktion till praktiken samt genomgång av lokalerna.

Extras redaktion är inte övertygad, men nöjer sig med förklaringen för tillfället.

Höstbarn.

Veckan som gått har varit en riktigt berg- och dalbana .Till dalarna hör klippningar som inte riktigt föll mig i smaken, blåtiror och förkylningen som aldrig ger med sig.

 

I ärlighetens namn är dock bergen fler än dalarna. Blåtiror är faktiskt inte jättesvåra att sminka över, vilket man kan göra och samtidig konstatera vilken enorm tur man har ibland, då otyget som skapade den faktiskt kunde ha träffat lite högre upp. Min högsta önskan aldrig riktigt varit att bli blind på ett öga, tro det eller ej.

 

Om man sedan spinner vidare på önskningar har veckan inneburit ganska många nytillskott på prylfronten. Och kunskapsfronten, då jag lite djärvt skulle vilja tillstå att jag nu är något kunnigare i akut omhändertagande av patient med ABCDE problem än i början av veckan.

Prylarna har jag att tacka min familj och det årliga födelsedagsfirandet för. Även om jag redan innan dagen D (”Då jag blir ett år äldre och förhoppningsvis lite klokare”) önskat och också fått allt jag ville ha, lyckades mina underbara föräldrar ändå överraska tidigt på morgonen med favorittårta, sång och ännu fler presenter. Klockan nio en lördagsmorgon, i en stad som ligger tre timmar med bil från hemorten...

Det tål att sägas igen; jag vann föräldralotteriet.

 

Parentes: Naturligtvis ”vet” jag att man inte kan köpa lycka (eller kan man? Grammatici certant. ). I alla fall inte ”riktig” lycka (allt är en definitionsfråga och lite av en filosofisk diskussion egentligen).

Men om man redan råkar vara ganska tillfreds med livet och sådär härligt lycklig i själen skadar det ändå inte med lite bonuslycka, lite lyckotopping skulle man ju kunna kalla det. I min mening. Slutparentes.

 

Så det, mina vänner, tillsammans med solsken, umgänge med mamma o pappa, bullfest (sju olika sorters bakverk knåpade jag o E ihop), fler presenter, underbara kompisar, trevligt sällskap, fjäsk från T4, massor av gratulationer, utgång och konsert med [ingenting] är receptet på en grym födelsedag tillika perfekt avslut på min vecka av berg och dalar!

Gott nytt år!

 

 

 

 

 

Ingenting. Världens bästa bandnamn?

 

 


Star Mile. Så rätt. Så bra.

Oh doubt in the girl by your side
She’s feeding your pride
As you go for a ride down the star mile

Worlds arise as she lets you come in
A duo begins
To the Hollywood din of lonely

And all the gold dust in her eyes won’t reform into rain
You had and lost the one thing
You kept in a safe place
Remember the face
Of the girl who made you her own
And how you left her alone

All’s well at the base of the hill
You might need to fill
a prescription to kill off the silence.

Look down from your tower on high and take in the night
Look her right in the eye
She’ll listen

And all the gold dust in her eyes won’t reform into rain
You had and lost the one thing
You kept in a safe place
Remember the face
Of the girl who made you her own
And how you left her alone

Life comes to those that are true
The regular news
Over playing the blues with the light on

And if you burn the road that’ll lead you back to her in time
I'll watch you turn to stone
Can’t find the sublime

She’s moving on without you
The tide breaks
You watch the stars fade
They gather you back to their home
I guess it’s better than being alone






Idag är det söndag, 4/10. Aka kanelbullens dag.
Och mindre än en vecka kvar till a certain someones födelsedag. Min.

Yay!


Här är ditt liv.


Desperate Housewives
Grey's Anatomy
Private Practice
One Tree Hill
True Blood
Gossip Girl
Nip / Tuck
Scrubs
Heroes
90210
Greek



Vem behöver ett eget liv när det finns så många fiktiva att följa?


RSS 2.0