Mamsen!

Igår var mamma på besök, som vanligt: wunderbar!

Idag tog jag mig en sovförmiddag istället för föreläsning om kranskärlssjukdom 8- 12 . Mitt självoptimeringslöfte att hålla mig mer a'jour med plugget falerar redan . Men har man inte kunnat sova under natten är man en trött student, och gör inte mycket nytta ändå resonerade jag. Får bli vip-wiki-session i helgen het enkelt!

Efter lunch bär det till Stockholm med TAM! Styling och foto på programmet. Ska bli spännande!

Toodles!









I brist på annat?

Ett halvt paket riskakor (med pizzasmak, mumma! ), 5 kiwi, en skål Cheerios med mjölk o två mackor med keso. Jag måste sluta äta på kvällarna...

Grymt.

Imorgon är det phest. Passade på att städa lite eftersom jag efter dagens svinspäckade (hö hö) schema och träning var helt slut, och min stia till rum faktiskt behövde en uppiffning (en vecka sedan förra storstädningen, jag börjar undra hur jag lyckas...) .

Något som slog mig under rensning av garderoben; jag har absurt många par skor och handväskor! Mest ett observandum då jag inte för allt i världen planerar att överge denna fetisch. Åtminstone inte förrän någon anmäler mig till "Lyxfällan" eller något av Kanal 5's program om konstiga människor..
Nedslående var dock att jag insåg att jag inte kommer att kunna använda majoriteten av skorna förrän vädergudarna blivit på bättre humör, då större delen av samlingen består av pumps och vårskor.

Åh, vad jag vill ha vår och sommar nu; naturligtvis inte enkom för att jag skall kunna använda lätta vårskor, jag längtar trots allt alltid till vår och sommar. Allting verkar liksom lättare då, som en vis man än gång sade..
Tills dess får inomhus-tillställningar som yror och gasquer utgöra anledningar att i alla fall använda de festligare exemplaren av skosamlingen i alla fall. 


Nog om vintertristess och skobesatthet. Grislabben vi hade idag (8 - 16.30) var otroligt intressant och, ja jag säger det, svinkul. Vi fick öva en hel del på att operera bort naevus och sy ihop sår på olika sätt. Madrass-stygnen kunde ju blivit snyggare, men bemästrade på slutet i alla fall Pålles snygga nålvändningsmanöver, och fick till så snygga stängningar att jag till och med skulle låta mig själv sy mig. På väl dolt ställe om något år eller så.

Att hålla i ett varmt och pulserande hjärta, observera blödningschock, sätta thoraxdrän, kolla tarmpaket (det är ju trots allt gastrotermin också) och se tracheotomi var andra kul ting (...) som gjordes under dagen. Otroligt nyttigt att ha övat på att jobba i levande vävnad, våra övningsdynor vs. hud; big difference!
Tack Griseknoarna, vi ses i Nangijala.


Nu ska jag sova, lunchpass på BK imorgon, minns jag rätt kan det bli gaaanska hektiskt..
Woop, ska bli så grymt kul!  (Och där får det räcka med grisreferenser för detta inlägg.)



Uppdrag Griseknoen

Jo, trots bloggtorka rullar det på bra här borta.
Har i dagarna säkrat extrajobbet och jobbar första passet på lördag. Woho!
Körde step-pass idag, följt av lite oseriös styrka och promenad på bandet. Omotiverad till träning tycker jag mig märka, trots träningspolare; borde sätta upp ett mål, något mer konkret att jobba för än det ständiga "Beach"- målet (även om det också är ett fullgott och bra mål..) . Tjejmilen i slutet av sommaren kanske vore något?
Imorgon är det grislabb, som det så fint heter.
Blir det månne första steget på min framtida kirurgkarriär? Det skall i alla fall skäras och sys, sederas och kännas på bukorgan. Kanske ett och annat bultande hjärta? Den som lever (...) får se. (Grisarna kommer dock att få somna in i slutet av dagen, så de kommer inte märka så mycket alls.)
Och nu ska även jag sova, en arg Pålle är tydligen inte optimalt.. (Man kanske borde börja golfa?!)

You're so cold, keep your hand in mine.


✫✫✫

Sitter här och tittar ut över mitt rum och slås av flera saker;

- Jag har klarat både Klinisk Medicin I -tentan och Etik + Juridiktentan. Idag är en helt ledig dag och på måndag börjar T6.
- På bordet står kanske systembolagets hela ölsortiment uppradat i tomflaskor.
- Jag borde skaffa glasunderlägg (coasters, vad heter det på svenska? ).
- Det var länge sedan jag hade tjejfest. Inte för att gårdagen blev en sådan, men det känns som om det är dags snart.
- Hur mycket man än må klaga så är det inte så dumt med lite träningsvärk.
- Blev folk inspirerade av min tyska bok och hade popcornkrig igår?
- Jag älskar kärleksmums.
- Det har sett värre ut inför en storstädning i mitt rum.
- Min sommar-spellista på Spotify äger.
- Att få höra att man är otroligt vacker, full av positiv energi och fantastiskt söt värmer i vintermörker och minusgrader. Speciellt när objektet exempelvis kämpar med en begynnande förkylning och möjlig allergisk reaktion mot sin ögonskugga..  => Underskatta inte ärligt menade positiva superlativer och deras effekt.

- Igår var en underbar kväll. Förvirrande på sina håll, men överlag awesome!

Juvenes dum sumus.

Nyss hemkommen från dansträning på ÖG med Becks. Riktigt roligt var det, träningsvärken från måndagens styrkepass till trots.

Imorgon kommer tentaresultaten. Spannend. Men först skall sista dagen av ledarskapsutbildning för denna gång sittas av.

Gick för övrigt ut på stan efter skolan idag, och jag tror minsann att jag okynnesskaffade mig både extrajobb samt nya vinterskor.  Så kan det gå! / Så det kan gå! Mer om det när det finns mer att berätta.

Nu skall jag ge mig i kast med att skruva ihop badrummets möbeltillskott och nya skrivbordsstolen (jag skulle vilja tacka mamma, pappa och alla mina fans)!

Simma lugnt (eller inte alls, det är trots allt -10 ° C ute)!

Ledarskap

Rollspel, samtalsövningar, personlighetskategorisering och annat utvecklande.
They call it: ledarskapsutbildning. I call it: ganska kul faktiskt.
Nu blir der aerobics!

Gulligull


Vi kan kalla det ångest.


Har jag inte en stor skopa tur med mig imorgon skriver jag omtenta den 22 februari (ja, jag har kollat upp när omtentan är...).

Men, ingen idé att oja sig över det nu. Bättre att ta igen lite förlorad sömn och låta morgondagen komma i sinom tid.




Hmm,kanske inte va? =P
Sobril, tack!

Replay.



(Tänk bort början, den är mest töntig. Slutet också. Lyssna mest på sången.  )

Time is brain.

Fika med främling är trevligt. Men så fort man kliver innanför dörren till sitt rum slår faktumet att tentan stundar emot en, lika kvävande som den heta och dieseltunga luften som träffar en när man kliver ur planet på Grekisk mark en julidag.
Det man slås av är det totala kaos som råder innanför mina fyra väggar. Hur mycket man än städar verkar det som om ingen någonsin sorterat n å g o t, framför allt inte föreläsningskompendier och diverse andra pappers- samt klädhögar som anhopas på varenda plan yta.

Nu får tentan komma. Inte för att jag känner mig mer än marginellt mer redo än i början av mitt plugg. Mest för att jag är less på detta läsande, det ständiga ojandet över läsandet och isoleringen som läsandet medför.
Och så är jag sjukt sugen på att gå ut o  dansa.

Men tills dess lyssnar jag vidare på partylistan och skummar igenom lite etik-juridik.
Vem behöver sömn?





Stolt?


Främling?

Idag är det söndag 3 jan. Det vet jag för att jag nyss kollade almanackan. Hade jag inte kollat hade jag inte haft en aning, ty pluggträsket har äntrats. Det innebär total brist på rutin, dygnsvändning och att dagarna tycks flyta ihop mer än vanligt. Lägg nytt år på det och denna konfusion är inte helt oförståelig.

Nu är jag således åter i pluggstaden framför andra för att göra just det, plugga.
Så, naturligtvis finns det mycket tid till annat enligt föregående konstaterande om att tentaperiod tar fram det mer kreativa jaget. (Därav hetsläsning inpå småtimmarna?)

Haha, igår när jag satt och klurade som bäst på en gammal tenta fick jag för övrigt ett oväntat telefonsamtal. Vilket, hör och häpna, resulterade i total blockering hos yours truly!  Inga rappa repliker, kluriga kommentarer eller intelligenta skämt what so ever färdades längs de små grå. En släng av expressiv afasi kan man säga, således en ny och inte helt angenäm upplevelse.
Men trots svag insats från min sida var påringningen uppskattad. Slut på referatet.

Ikväll kan det bli träning.  Det har potential att bli dagens bästa timme/timmar. Fram tills dess får man göra det bästa av situationen och kanske hit the books.

Toodles!

RSS 2.0