Oj oj oj, aj aj aj...



Är det OK att vara hooked på en spotifyreklam?

Halvtid.

1. Tillbaka i Uppsala från ännu en veckas Gävle-exil.
2. Från och med idag (eller igår, fredag) har jag gått exakt halva läkarprogrammet.
Bara en halva full av praktik kvar! Riktigt creddigt.

3. Middag hos Elin som fyllt år ikväll, riktigt nice och roligt som alltid!

4. Nu skall jag sova, imorrn skall det kollas domkyrka har jag bestämt ( ja, jag har bott några år i staden , men har ännu inte besökt domkyrkan, dags att ändra på det!).





Sing it, Alicia. En låt att addera till "lugnt och awesome-listan".

Dags att gå vidare.

Helg!

Färdigtränad för idag, milen på löpbandet fick täcka in dagens o gårdagens missade träning. Fisk inhandlad från saluhallen och infryst, andra sushigrejer och partyrekvisita inhandlad. Dejtingskvaller avhandlat. Gossip Girl kollat. Glass äten. Nu är jag redo för sängen och för att ta igen lite av veckans missade sömntimmar. Imorgon blir det sovmorgon, förmiddagsspinnig, lunchshopping, eftermiddagspiff samt sushilagning + häng med mina härliga grannar och till sist men inte minst kvällskorrefest med potential att bli en långkörare.
Ladda batterierna är alltså en adekvat idé.

Nästa vecka...

ger jag upp pendlingen!

Nytt block!

Nu har gastroblocket börjat för mig. Tre veckors placering på övre abdominell kirurgi i Gävle står på schemat, innan vi får en liten paus i form av påsklov. Gastrokirurgi i all ära, men jag vill i ärlighetens namn ha lite värme och lov, helst nu.

Skickade en beställning på framkallning av ett gäng (100 st för att vara exakt)  bilder härom dagen för övrigt. Till min stora lycka har både de och min nya egendesignade fotoalmanacka nu anlänt. Bilder på nära och kära, och mig såklart, pryder nu garderobsdörrar och anslagstavla till dess att jag hunnit införskaffa ramar.  (Nej, jag har inte för mycket fritid, men jag lyckas skapa mig den på något sätt...) Gillar't!

Med det sagt skall jag nog börja röra mig mot sängen. Kl 06.19 går tåget mot Gävle imorgon bitti, det återstår att se hur länge mitt morgontrötta jag kommer att palla pendling.  Idag skippade jag träningen när jag kom hem, inte OK! Kanske resignerar jag efter en vecka och checkar in på patienthotellet, men testa ska jag iaf.

På tal om helg; helgen som gått var awesome. P3-gasquen var en riktig hit och jag hade fantastiskt roligt! Nästa helg väntar , förutom "Alice i underlandet" i 3D, sushifrossa och korrefest @ my place; även det kommer att bli episkt!

Nu ska här sovas!

Your mistake was giving me your heart to break.

Två lyckade intubationer på egen hand, nålsättning, lite stygn, ett asnice spinningpass, vald till kursrepresentant i medicinska studierådet och planering av AIDS-jippon. Bland annat.
Bra dag. Bra Antonia.


Denna låt aspirerar för övrigt på ledmotivet till mitt liv. Bland en hel del andra. Vi är trots allt mångfacetterade skapelser.



IKD

Internationella kvinnodagen idag. GRATTIS brudar!

Dagen till ära skaffade jag mig ett årskort på campu1477. Nu har jag således bestämt att jag är frisk (peppar peppar, ta i trä osv.) och tar åter tag i träningen!
Längtar tills jag kan snöra på mig dojjorna och ta en tur längs Fyrisån efter "jobbet" också, men var sak har sin tid. Än så länge får jag nöja mig med att nöta löpband och se solen jobba på snödrivorna genom panoramafönster. Inte helt fel det heller förvisso.

Anestesiologidugga och simulator-test på torsdag/ fredag. Bäst att även börja nöta det litegrann...

Cougar Town

Hemmakväll igår, hade ingen som helst lust att dra ut när jag hade fixat hår etc. Lade mig i sängen o streckkollade Cougar Town-avsnitt istället.
Sjukt kul serie, rekommenderas varmt!

Nu: en promenad i solen och lite gym innan lördagsfika / middag hos Camilla!

Bra vecka. Bra helg?

Veckan har gått ursnabbt och avslutades med jour till 23 igår och seminarium idag. Höll på att försova mig i morse, 16 h på sjukhuset tog ut sin rätt ganska rejält inatt, och efter att ha ätit ett paket riskakor stupade jag i säng en bit över midnatt. Efter en vecka av kejsarsnitt, olika gyn.operationer, tarmresektioner, collumfraktur, transpl. , appar och annat trevligt är jag mer än lovligt mör. Men ooooooh vad roligt det har varit!
Mer nästa vecka; kanske sista anestesiveckan på hela programmet?!
Tja, en sak är iaf säker, jag är riktigt bra på det där med fria luftvägar.

Ne, nu ska jag gå och skaffa mig lite mer Lebensraum!

Laters.

Gott dagsverke.

Träna på att hålla fri luftväg: MEGACHECK!
Vara med på kejsarsnitt och massor annat roligt: också check.
(Ack ack,tänk den som faktiskt fick en annan typ av fet check för sina 9 h  på sjukhuset... Men den dagen kommer den med.)
Nu skall jag återgå till att vara apatisk och aptrött.

Dagen är kommen...

I USA kan det bli olagligt att få missfall.
Och nya iPhone-appen TigerText (sorry Tiger, du kommer nog aldrig mer att förknippas med golf...) hjälper alla otrogna stackare där ute att sopa igen spåren efter sig.
Äntligen!


...kärlek triumferar.

Anestesi.

Ny vecka, ny placering. Har klarat av klinfys och patologen, de två glidigaste placeringarna på terminen. Nu väntar två veckor anestesi och resten av denna mördartermin. Men det är trots allt kirurgi (I like oförskämt mkt hittills) och vi får trots allt påsklov denna termin (Åre eller Grekland?! Varför inte båda? Det tål att tänkas på!) . Så summa summarum, det skall nog gå bra detta!

Var på gyn. op.  o presenterade mig en snabbis efter dagens föreläsningar och övingar, känner spontant att de två kommande veckorna kommer att bli hur nice som helst! Mycket övning på fria luftvägar o intuberingar tycks det bli, tur att man har övat (so what om några tänder ryker, huvudsaken är ju att patienten inte dör...eller? ).




Värsta action på KTC (kliniskt träningscentrum).

(OK, nedre bilden är felvänd men man får vara lite flexibel i tänket.)


En hel del nålsättning och annat praktiskt blir det tydligen också, underbart!

Biljetter till P3-gasque är inhandlade, fram tills dess blir det lugnt på festfronten bestämmer jag nu.
Och när jag ändå är i beslutsfattartagen bestämmer jag att jag nog försöka plugga lite också, i enlighet med självoptimeringsplanen. Inte "plugga" som det annars blir, dvs x antal timmar framför datorn utan att ha fått någonting gjort. (Hur lyckas jag? Den som det visste.)

Imorgon blir det blå operationskläder! Lycka!



RSS 2.0