The best day(s)

I have an excellent father and mother
Their strength is making me stronger
God smiles on my little brothers
Inside and out they're better than I am
I grew up in a pretty house and I had space to run
And I had the best days with you.

There is a video I found from back when I was three
You set up a paint set in the kitchen and you're talking to me
It's the age of princesses and pirate ships and the seven dwarfs
Daddy's smart and you're the prettiest lady in the whole wide world

Now I know why all the trees change in the fall
I know you were on my side even when I was wrong
And I love you for giving me your eyes and smile
Staying back and watching me shine
And I didn't know if you knew
so I'm taking this chance to say
that I had the best days with you

Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort.

Första advent. Here we go, addera lite julklapps-stress och allmän köphysteri på en annars så stressad själ.
Ärligt talat, ibland lägger jag mig på soffan och reser mig bara upp för att förflytta mig till sängen. Nör jag har en hel lista av saker jag borde pricka av. Överslagshandling a'la system overload. Är det bara jag?

I veckan: praktisktjävlaskitprov på status och anamnes av i förväg okänd patient/ problem. Kommer inte att plugga, bara för att se hur jävla illa det egentligen kan gå .
Ortopedin börjar på allvar. Repetera upp anatomin ligger på att-göra-listan plus inlämningsuppgift.
Grekiskauppgifterna hopar sig och tenta coming up i det snart med.
Julfest med Mifu, avslutning med MSR , preklin, luccegasque...

Tenta på denna kurs, aka termin, känns alltför stundande. Har jag ens lärt mig ngt denna termin? Tveksamt. Men på jullovet , det är då det förhoppningsvis händer. Jajjebing. Ingen ledighet, kör bara kör.

Och så är det vinter, mörkt och alldeles för kallt..
Nu ska jag gå ut o städa skitkorridoren . Hoppas grannarna inte förväntar sig att jag som vanligt ska ha styrt med adventsfika, risken finns att de istället får sig en skopa ovett.
Jag borde ju döpt inlägget till klagomuren.

Working girl

Hej hej hallå bloggeeeeeeen!
Eller? Näe. Men iaf. I fredags var mor och far här, välbehövligt kärt besök!
Festade sedan som aldrig förr på grekfest utan dess like. MÅSTE göras om, underbart kul!
Igår: korrefest. Trevligt det med, men jag lättade ganska tidigt efter att inte kunnat uppbåda rätta partystämningen. Orka sitta och vara ansträngt låtsaspartyglad? Nope.
Lika bra att jag faktiskt dissade mitt eget festinitiativ, för idag är det söndag och jag ger mig iväg mot 8 timmars kneg på plastikkirurgen.
Like a boss!


"I Umeå är det kallt. Men hos mig är det ännu coolare." Say whaaat?!

I have a dream...

Nu har även jag sållat mig till skaran som sett Inception. Bio är nice.

Emo kid is throwing slo-mo dove in my face.

Ok. Försov mig imorse igen. Från och med nu slutar jag snooza, dags att börja hålla tider Antonia!
Har nyss gjort egna köttbullar, champinjonsås och rotfrukter i ugn. Imorgon blir första gången på evigheter jag tar med mig matlåda till skolan.

I övrigt. Missade nästan IFMSA-mötet denna afton. Trodde jag hade gjort mitt på engagemangsfronten för denna vecka i och med MSR-mötet igår, men icke! Fick dock fart efter påringning och frågan "var är du?" av ordförande Hanna. Note to self: Man skall skriva upp allt. Alltid.

Nu förbereder jag seminarier till imorrn, 17 fall (!) skall förberedas igen. Ett patientPM skall redovisas. Jag skall dessutom försöka komma igång med träningen efter Umeå-helgen. Allmänt mkt att stå i alltså.
Men men, snart är det helg.  (Dvs två fester jag skall arrangera (grekfest på fredag, korridor/husfest på lördag) samt en hel del plugg. Feels great to be me!)

Hmm, what else... Nyttiga veckan har börjar bra. Klämde i mig några kakor idag, men annars har det varit kött, sallader, keso, frukt och bär för hela slanten. Min hemmagjorda müsli äger.

Nu får det vara slut på rapporten, ville egentligen bara posta videon nedan.

Över och ut!



Nostalgitripp. Like a boss.

Post helg i Ume där IFMSA och KAs nationella möte gick av stapeln. Massor roligt folk. Mkt bra föreläsningar.
Awesome sittning där vi gick och vann spextävlingen med vårt Men in Black goes stripp goes fågeldansen. Första ggn Uppsala kammar hem segern ever eller på mkt länge som jag fattade. KUL!
(Vandringspokalen söps senare under kvällen bort... PINSAMT! )

Nya kontakter knöts. Gamla ansikten återsågs. Häng med bruuur hanns med, älskad in absurdum.
På det stora hela underbart och nostalgiskt.
Nästa gång skall jag ha mer fritid, förvarna samtliga som behöver förvarnas och så ska jag göra Umeå som det bör göras . Like a boss så att säga.

Idag sportade jag med att försova mig och hinna med morgonbestyren på max fem minuter, således endast tio minuter försenad till första seminariet .
Like a boss or what!?

Gjorde sedan egen müsli. Like a boss.

Har tyckt och tänkt på medicinska studierådets möte. Like a boss.

Nu ska jag plugga morgondagens fall och samtidigt träffa grannar tillika vänner för typ första ggn på två veckor. (Ja, det är vad utplacering+helgstrapatser gör med dig. )

Fred ut. Like a boss.



Till ingen. Än.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΟΥ,
Σ ' ΕΧΩ ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥ.
ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.
ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΙΝΕ.

White trash

Gick på bio istället för att plugga. I Köping.
Det var nice, men filmen sög.
Aja, man kan inte få allt säger ni.
JAG VILL HA ALLT!

I'm greedy that way.

Huvudlös.

Här sitter jag framför datorn / TVn som ett mongo. Får ju ändå inget gjort.
Imorgon måste jag sitta på kliniken och verka intresserad kl 07.30-16.30 , göra ett patientPM, plugga på endokrinfallen. Och träna. ORKAAAAAAAAAAAAAAAA.

Jag vill gå på bio istället. Och se något bad ass i 3D!

Kontraster gör det roligare.

Förra helgen var min partyhelg.



Ögonsminket blev jag i ärlighetens namn stört nöjd med. Även om det inte syns just på denna bild, själva sminket det vill säga. Ser nog ganska nöjd ut i alla fall, alltid något!


Denna helg spenderar jag på hemmaplan. Lite mer oparty, lite mindre dansande.
Men testar läsglasögon, vilket kan ses som en ljuspunkt i min, just nu, annars så gråa pluggvardag. Får se vilka det blir, är hittills lite småkär i dessa bågar från Pilgrim.

Passade även på att shoppa en gul klänning till nästa helgs "Rubiks Kub"-sittning i Umeå när jag var på stan. Check på den alltså.

Och hör och häpna; föll som av en händelse också för en urvacker marinblå höst/vinterkappa i ull från Ida Sjöstedt i samma butik.
Det som hindrade mig från att köpa den var att det skulle bli ett impulsköp av en kappa jag inte ens är i behov av för 3000 kr. Utöver det hade jag inte heller något smakråd ( läs mamma) som kunde peppa mig och påpeka att det visst var värt det. Plus att den i modellen liknar en vårkappa från Petroff jag redan har. Och den är lite smått opraktisk och kylig att använda när det är ngt kallare ute pga en stor öppen krage.. Förvisso pälskantad.

Hmm, det enda som egentligen talade för var att den var ursöt.
MEN hänger den kvar på fredag tar jag det som att ödet har en egen vilja och helt sonika vill att jag skall äga den kappan.

"Symtomfloran vid hypofyssvikt är de lågviktiga, icke karakteristiska symtomens tyranni."

Ja. Endokrinplacering i Köping denna vecka och nästa. Ovanstående står att läsa i Endokrinboken. Lite mer fakta och lite mindre ordbroderande skulle ju inte skada..

Skulle ha varit i Sthlms skärgård denna helg för kickoff/ teambuilding med IFMSA-Uppsalas styrelse. Men eftersom min handledare är bra på att sysselsätta mig har jag under denna vecka inte alls fått tid att läsa eller göra NÅGOT som jag ursprungligen planerat hinna med under veckan och inför nästa veckas nationella IFMSA-möte uppe i Umeå.
Således stannar jag lite bittert hemma denna helg istället för att i goda vänners lag chilla, se film, bada bastu, planera kommande möten och events samt äta massor god mat ute på någon trevlig konferensanläggning.
Roar mig istället med att avverka alldeles för många endokrinfall, träna med TAM, läsa ikapp samt på andra plan avverka min att-göra-lista för att , som en vän så fint uttryckte det, kunna stressa av lite.

Därtill bör nämnas att jag sover OERHÖRT dåligt när jag befinner mig på annan ort, vilket inte direkt underlättar. Även om jag märker att sömn tydligen inte är ett krav för att jag ändå skall få saker gjorda, det ligger bara som ett extra stressmoment och gör mig frusterad.
Jag skall alltså även försöka att ladda upp ed lite sömn inför kommande vecka av tre-timmar-sömn-per-natt-rutinen.

Vidare måste jag ändå erkänna att min handledare otvetydigt dock är den bästa och mest pedagogiska jag hittills haft under mina klinikterminer.  Nästa vecka vill han även sitta med under mina patientsamtal för att se vad jag gör för att få patienderna att gilla och lovorda mig så oerhört mkt.
Detta efter att den senaste patienten, någon som enligt min handledare nog aldrig lett under de tio år hon gått till hnm för kontroll av sin diabetes (och som bör nämnas såg samt lät ytterst skeptisk / anti när han meddelade att jag skulle prata och undersöka henne innan vi gick igenom gemensamt) verkligen ändrade inställning och sken som en sol när han kom in för att få en recap av anamnes och statusfynd.
Ja, vad säger man. I've just got that something. :P

Nu ska jag kolla ett avsnitt av Grey's, äta lite av den persiko-, och aprikospaj jag bakade när jag kom hem och sedan stupa i säng. Bara för att jag kan.


"Det är som det är och det blir som det blir."

RSS 2.0