Falun calling...

Som bekant har klin satt igång på riktigt vid detta laget och jag är inne på min fjärde och sista vecka placerad på neurologavdelning i Falun.
 
Och om man har en minut eller två över medan man väntar på sin handledare som "blir lite sen från lunchen" kan man tyvärr inte Facebooka tack vare debatten som blossat upp på senare tid, uppenbarligen Facebookar vårdpersonal för mkt.. go figure!  

Att plugga känns dock aldrig riktigt hyperakut, även om man för sakens skull ändå surfar runt lite på internetmedicin när tillfälle ges för att döva det dåliga samvetet något . Eller snarare dämpa den tentaångest som snart kommer att göra sig påmind då det i rasande fart lider mot jul. Det innebär således jullov tillika inläsningsperiod inför den första termintentan på denna utbildning. Woop!

(Vars tog hösten vägen? Känns som om vi nyss började skolan men det är ändå på något vis bara en månad kvar till jul. Tiden är ur led.)  

Ja, vi har fram till denna termin varit förskonade från dessa 30-poängstentor, men inte längre. Incitament att frekventera internetmedicin lite oftare? Eller kanske faktiskt öppna den omotiverat dyra och rosa historian som hittills fungerat som prydnad i bokhyllan? Ja.

Men först ska jag leverera en ALS-diagnos.

Kul? Not so much.


Κάνε μια στροφή, κοίταξέ με! Πιάσε το ρυθμό και φίλησέ με.

Σ'αυτό το party σώματα χορεύουν
μα μόνο ένα ζει αληθινά,
μονάχα ένα ανασαίνει για σένα.

Σ'αυτό το party πρόσωπα αναμμένα
μα όλα πίνουν ψεύτικα ποτά,
μονάχα ένα μεθυσμένο για σένα.

Κάνε μια στροφή, κοίταξέ με,
δίπλα σου περνώ μια ζωή.
Δίπλα σου από party σε party,
δίπλα σου να λιώνω από αγάπη.

Πιάσε το ρυθμό και φίλησέ με στη στροφή.

Σ'αυτό το party χέρια υψωμένα
μα ένα να σε φτάσει προσπαθεί,
μονάχα ένα απλωμένο για σένα.

Σ'αυτό το party σώματα χορεύουν
μα μόνο ένα ζει αληθινά,
μονάχα ένα να φωνάζει εσένα.

Κάνε μια στροφή, κοίταξέ με,
δίπλα σου περνώ μια ζωή.
Δίπλα σου από party σε party,
δίπλα σου να λιώνω από αγάπη.

Πιάσε το ρυθμό και φίλησέ με στη στροφή.

http://open.spotify.com/track/3mcsbvJMM2tqTxkAtavFJP

Antonia goes T5. T5 goes "Preklin".

På övriga kårorter innebär slutet på de prekliniska terminerna en stor tenta. I Uppsala firar vi termin 5's intåg på den kliniska delen av utbildningen med fjäsk, spex, en hejdundrande sittning och fest. Lite bättre helt enkelt.
Den kväll, kvällen för Preklin, som det hypats för ända sedan vi ordnade spektaklet förra terminen har anlänt, och passerat.

Med dunder och brak drog vi fredags av ett Preklin som heter duga, eller snarare bevistade vi det Preklin som termin 4 ordnat för oss (och alla de övriga som också fick tag i biljetter och kunde deltaga under denna crazy afton) tillika byggt upp stämningen inför med spex och fjäsk och annat trevligt under terminen.
Och det var grejt.
Som sumobrottare drog vi runt på stadens gator, för att till slut hamna i det VIP-rum som upprättats åt oss på V-Dala. Där hade våra önskningar i form av potatisbuffé, nakna män, inoljade äldrekursare (mmm, kandidatkalendern 2009 lär bli en hit... ) massörer, sumobrottning, dansgolv, fria drinkar, presenter, sexiga sjuksyrror, Twilight-inslag, chokladfontäner och allt vad det var tillgodosetts av de arrangerande T4orna, och där hängde vi alltså ( och vilket häng sedan) tills vi några immar senare skulle göra vår grand entrance inför x antal hundra sittande på V-Dala.
Sick!
Kvällen fortsatte med T5's dans, seriöst inövad och otroligt synkad. Vi tog sedan plats vid honnörsborden framför scenen och sittningen kunde börja med middag, T1-dans (T1 serverar alltid på preklin) , spex, filmvisning och random matkrig. Det var trots allt Preklin, och inget Preklin utan lite lätt kaos. (Har från säkra källor fått höra att terminens preklin går till historien som det stökigaste hittills på Vdala, den enda nationen som fortfarande ställer upp med lokaler för denna extravaganta temasittning. Whoop! )
Efter sittning; släpp, häng, kolla på de fina "studentskyltarna " av en del av oss T5or som pyntade väggarna (terminens sittningstema: "Ett minne för livet", synd bara att någon annan gillade min så mycket att de bestämde sig för att ta med den hem vid kvällens slut ) och dansa sig trött till superbra band och DJ. Allt iförd sumobrottardräkt förstås, som faktiskt var ganska sval och behaglig när fläkten som höll den uppblåst fungerade som den skulle.
Allt som allt en underbar dag och kväll!

"Tänk att det finns så många upplagor av Jonas..."




RSS 2.0