Det finns inget dåligt tentapluggsväder...

Bara dåligt tentapluggsgodis!
Har idag haft praktiskt examination. Kan ha gått hur som helst, alla tummar hålles.

Fick idag även veta att vår beteendeförändringsredovisning, dvs skriftlig utvärdering av den förändring vi gjort under terminen, skall vara inlämnad senast imorgon.
.
.
.
SENAST IMORGON!?
Det som jag intet ont anande planerat skriva ihop någon dag efter tentan blev istället en punkt på kvällens "att göra lista".


I läkarskeppet existerar för övrigt ingen utskriftskvot. Mkt behändigt i tentapluggstider.
--> 54-sidig målbeskrivningssammanfattning: check. (Kudos till Gunnarsson!)
-->3 gamla tentor á 56 sidor: check.

3 dagar kvar till tenta.

Mot Hemköps godishylla!



ESC

Eurovision pågår för fullt. En brokig samling artister skrålar i bakgrunden medan jag sitter och kollar på anestesianteckningar/ facebookar / har sms-maraton.

Tempen på hur roligt jag har det;
Blev nyss helt oprovocerat kallad "miss Knockout Gorgeous".
Det gjorde min kväll.
(Men å andra sidan, det skulle det nog gjort hur roligt jag än hade haft det :P)



Bjuder på lite mer Milan Stankovic:



Det är ju nästan så att man kan bli kär. Och nu ska jag göra vad han föreslår och koppla bort nätet lite.

Sanning (med modifikation?) .

Mwro mou, egw den eimai paidikh xara. Phgaine allou na paikseis.

Ledig...eller?

Nu har jag haft sista obligatoriska momentet innan mina två kommande tentor. En vecka framåt gäller alltså mer eller mindre intensivt tentaplugg inför praktisk tenta och teoretisk.
Kul? Nja.



Men det kommer såklart att hända annat också. Om några timmar har jag möte med Medicinska Studierådet där jag sitter med som kursrepresentant, sedan årsmöte med detsamma följt av trerätters middag med rådet och representanter från läkarprogrammets programledning samt sjukhuset.
Kommer inte bli mkt pluggat ikväll alltså.

Idag fick jag hem massor sminkgrejer jag beställde från England för några dagar sedan, och har även, hör och häpna, nätshoppat en ny bikini (Ed Hardy, dissar således söta polkadots och navy-ränder i år...) .
Brukar inte gilla att shoppa från nätet, är ju lite att köpa grisen i säcken i min mening, men vad gör man inte för att slippa ta tag i det man egentligen borde...

Bäst att iaf läsa igenom lite anteckningar. Allt för det goda samvetets skull!



Dalaras.

Idag är det fredag. Solen skiner. Min röst är på väg tillbaka. Min familj är på väg till Uppsala. Ikväll blir det Dalaras ( som gör sin första konsert på tio år i Sverige!!). I Uppsala. SÅ HIMLA KUL!
Dags att tagga!
Tuuudels!

Status: däckad.


Ligger just nu i sängen där jag däckade efter att ha pallrat mig till föreläsning kl 11 (vi började kl 8.00 såklart) för att gå hem igen en timme senare efter att ha fått en to-do uppgift tilldelad mig till det obligatoriska grupparbetet som skall in imorgon.

I sann läkaranda blir det lite sjukdomsrapportering.
Läget på sjukfronten är i stort sett oförändrat men ändå liite till det bättre vill jag tro.
Hostar och nyser om vartannat: status quo.
Näsblod gånger flera bara under förmiddagen: lite av ett nytt fenomen, jag misstänker att jag missbrukat Otrivin Comp.
Feber som inte verkar ge vika trots en cocktail av ipren och panodil.
En röst som inte riktigt vill återvända trots Strepsils i olika smaker, Zyx, Vicks halstabletter, Läkerol halstabletter och pastiller, ExtraStarka och annat som mamma tyckte såg bra ut på Apoteket. Men till röstens försvar får jag i alla fall fram lite röst utan alldeles för stor ansträngning idag jämfört med i måndags. Så lite röst slår totalstrejk i kombination med outhärdlig smärta. What's with that liksom!?

Kanske är förbättringen tack vare mamsen. Ja, det är bra att ha en mamma som kommer till undsättning ibland, även när man prompt skall klara sig själv trots att man inte ens orkar glida ur sängen. Hon kom hem till mig igår och fyllde både kylskåp och skafferi med mat, mycket c-vitamin och mycket "när man inte orkar laga mat"-mat. Perfekt när man är sjuk och bara kan tänka sig att inmundiga yoghurt, glass och té.

Därtill har hon alltså också fyllt mitt eget lilla apotek med en uppsjö av halsprodukter, värktabletter, nässpray, vitaminer och andra brus.

Ja, det tål att sägas igen, min mamma ÄR världen bästa mamma. Och om jag inte blir frisk nu vore det ju ett brott! Dalaras på fredag också ju!

Nu ska jag återgå till "Halv åtta hos mig"/nutritionsplugg och mitt självömkemaraton. :P
Tuuudels!

Krångel

Fattar inte denna blogg. Ibland publiceras inte inlägg, ibland kan jag inte fixa med bilder etc. (Post vårbal-inlägget var ju från i söndags exempelvis.)
Universum vill inte att jag ska blogga uppenbarligen.
Men vad vill det egentligen?!

Snart kommer mamsen. Yay!

Post vårbal.

Kom hem runt 8 imorse från Becks som vi gick till efter balsläppets slut vid 5-6 tiden i morse på Göteborgs nation. Släppet på Gbg var i sin tur förlängningen på balen på Norrlands för mig och efterföljande släpp där.
Vårbal i Uppsala kan i stort sammanfattas som tokroligt. Valser, styrdans, högtravande tal, vackra klädkreationer och mycket trevligt umgänge, för att bara nämna några saker, gjorde kvällen till en succé! Att det dagen till ära var 25 grader och gassande sol, vilket bidrog till medelhavs-sommarkänslan som rådde och att behovet att krångla med extrajackor, ombytesskor etc inte alls existerade, gav dagen en guldkant som heter duga. (Dåligt väder vid sådana speciella tillfällen, ex Valborg, dagen för vårbal mm, verkar för övrigt vara en omöjlighet i den här staden!)

Vi skulle efter "mellan/efterfesten" promenera till nation o käka frulle var tanken, men det blev ändrade planer då mat etc var slut på nationerna som skulle servera frukost från kl 8. Eftersom alla bruncher inte börjar förrän runt kl 11 på söndagar slog jag det ur hågen och gick hem för att glida ur balklänningen och finskorna . (Spela crockett o  picknicka med balfolk från Norrlands lockade inte heller så mkt för min del.)

Har således chillat på hemmaplan hela dagen och funderat på vad man ska ta sig för. Gick och handlade med Pontus och gjorde en rejäl frukost/lunch (sillunch serveras på nationerna, men inte riktigt vad jag var sugen på idag) och ska nu gå vidare med att stilla det dåliga pluggsamvetet något genom att försöka mig på att börja repetera inför praktiskt prov och tenta. Allt medan jag planerar att hälla i mig obscena mängder té för att lindra min strejkande hals!

Rundar kanske av med en långpromenad med Therese senare och läggdags någon gång efter 20-tiden för ge mig själv en chans att sova ikapp mitt >30 timmars vakenhetsmaraton.
Kunde ju inte gärna gå och lägga mig när jag tillslut glidit hem i morse och söndagen liksom börjat på riktigt resonerade jag, och bestämde att sova får jag göra natten till måndagen istället.
Smart drag? Vet inte. Men lite kul och sådär lagom somrigt omdömeslöst och studentikost.

Nu skall här vändas papper!
Tudels!

Vårbal!

Idag skiner solen från en klarblå himmel. Idag går vårbalen av stapeln i Uppsala!
Under gårdagens ljumma kväll kunde man lyssna till pojkars serenad till sina damer utanför fönstret här vid ÖG. Våren/försommaren ligger i luften och det kändes så rätt!

Nu ska jag ta en promenad i solen innan det blir piff big-time och fördrink.
Det kommer att bli en bra dag. För att inte säga alldeles alldeles underbar!

God morgon! 

Kom hjärtans fröjd.

Sol i sinnet.

Dags att göra ngt vettigt kanske? Till mitt försvar vaknade jag nyss. Så går det när man fastnar framför datorn till nästan 02.00 (!). Fast led gjorde jag förstås inte, så det är inte synd om mig.

Har iaf redan hunnit leverera ett kärleksbrev (...) utan dess like till X.

Idag vänta grekbonanza med mina med-stekare.
Retsina, gemista, salates, kalamarakia, baklava, Xatzigiannis, you name it!
Och lite Stocken på det. Ska bli så KUL!

Blir att botanisera på Lidl och random exotiska butiker, där kan man hitta lite allt möjligt.

Nu mot springtur!
Woop!
Valborg pre kvällsparty. Nästan lika kul, eller roligare, ikväll?
Kan köra nya fotominen " blåbärsmuffins".

Ärligt talat!

Gör det the old fashioned way.




Lyssnas med fördel på spotify: Ola Joyce – Old Fashioned Heartbreak
Passa på att lyssna in lite fler av hans låtar, inte helt fel gung!

----
Sol idag vilket leder till att jag glassar runt och inte gör så mkt nyttigt alls (gick till och med direkt efter lunch från praktiken för att göra... ingenting! Sommarlov my way tack... ) .
Men en springtur skall hinnas med innan läggdags! 

Glamourama.

Varit och fixat håret igen. 1000 spänn för lite utväxt-touch-up.
Men äsch, det var det värt. Mer glamour i vardagen! 

Passade också på att agera bärhjälp till Therese som kom hem från Linkan och haft alldeles för mkt tid att shoppa. Om en sådan sak ens existerar..


Träning på schemat, men först smälta maten lite.
Kanske kolla in lite iPhone-abonnemang? Bindningstiden på mitt förra gick just ut, så att jag inte äger den lilla manicken är inte lägre försvarbart. Bara typen av abonnemang som är det kluriga. Och om jag skall vänta till sommaren då den nya släpps?




Dilemman. Och så har man gått och blivit blondare till råga på allt. Oflyt...



Linköping

Dagens visdomsord: Ångra aldrig någonting, för att vid ett tillfälle var det exakt vad du ville.

Hemma hos familjen över helgen. Underbart. Men underbart är kort, dags att packa den lilla väskan och bege sig norrut igen.

För den som undrar...

Every now and then we write stuff.... inject some white stuff ... or even check the patients occasionally.




Kirurgiterminen trots allt. Inte så himla lätt att ha koll på allt... MRSA kan dock göra nytta.





Ja, som ni förstår drar det ihop sig mot terminsavslut med praktiskt prov och huge tenta.
Bäst att checka av listan...






Men först göra klart två kardiologiveckor som återstår och mer A-HLR utbildning.








Ja, vi är såhär coola. Och vi sjunger lite vare gång vi råäger en EKG-tolkning.
(Undrar du mot förmodan fortfarande vad vi gör hela dagarna?  Denna termin bjöds det på placeringar inom anestesi, gastro- och kärl/thoraxkirurgi, kardiologi, patologi och kinisk fysiologi. Se ovan..)

Överleva är inte samma sak som att leva.

Utan sommarlov i x antal dagar försmäktar jag i detta land.
Ge mig sommarlov. Nu.

6 burkar tonfisk.

Oj oj , kom hem från träning för en stund sedan.
Kanske dags att börja smörja in sig med såndäringa fuktkräm så att man inte råkar ut för stretch marks av sina sinnessjukt snabbväxande muskler...


Mm, just det.

Valborg

Valborg i Uppsala är ett fenomen som måste upplevas, som så mkt annat som faller inom studentlivets ramar.
Tillbringade en dag i solen tillsammans med vänner från olika håll och kanter. Champagnefrukost, häng i ekoparken där festivalstämning råder, champagnegalopp på nationerna, kvällsgrillning , fest och utgång för att bara nämna lite av vad man pysslar med denna uppsluppna dag. Det sprutades bubbel, det chillades, det picknickades, det festades, dansades och skrattades. Det var en bra dag.


Idag är det finalborg, 1 maj, och det blir nationssläpp efter sittningar etc. Innan valborgsmässoafton är det kvalborg, även då fest och härlig stämning i sann försommaranda. Detta innebär fest i dagarna tre här i staden (eller två för mig som inte pallade kvalborgsfestligheter detta år) där alla , lärare och elever i alla fall på uni, dessutom är lediga på valborgsmässoafton.


Idag har en tur på stan klarats av och förberedelser inför kvällens grill har gjorts. Fick en smärre chock av den luktsensation som mötte mig då jag sneddade över nationens bakgård för att gå ner mot affärer och första-maj-tåg; Uppsala i allmänhet och nationernas gårdar i synnerhet marineras som bekant igår i bubbel och diverse andra drycker. Något som idag gör sig påmint inte bara i form av ett tungt huvud utan även i form av en lätt odör värd namnet.  Tur att det blåser friska vindar i alla fall.







Valborg var guld, och Therese och jag har alltid sjukt kul tillsammans!




Vänner!






Ekoparken




Glad och champagnemarinerad på galoppen!



Nu mot nya äventyr!

RSS 2.0