Awesomeness now has a name. Let me introduce myself.


Träffade Beckali för en snabbfika på ÖG. Det finns ju mysigare ställen, eller?
Trevligt var det, och jag tycks vara en golfkompis rikare för mina eskapader på driving rangen i vår. Awesome.

Hoppas bara min släng av vad-de-nu-var gått över tills dess, som alla obotliga sjukdomar tycks göra när man läser till läkare...
Ser för närvarande ut som om Flubber flyttat in i mina bihålor dagen till ära, och jag överväger att spendera kvällen tillsammans med trevlig läsning/ film , Otrivin Comp och ett paket Ipren.
Alternativt ta med de två senare och dansa in söndagen på Norrlands. Har inte bestäm mig än; Förnuft vs. "The party doesn't start until I walk in" : 0 - 0 .

Mitt avancemang i förkylningsodysséen har jag naturligtvis mig själv att "skylla", även om jag inte riktigt ser det så. Gårdagens SmålandsLive med Maskinen och på scen och Evefant i sällskap var ett trevligt tidsfördriv.
Och jag var ju trots allt frisk i en vecka och hann träna några gånger innan mitt immunförsvar bestämde sig för att göra uppror igen. Alltid något, sade den blinde till den döve!

Eftersom jag nu har en anledning att dricka massor té (till skillnad från när...?)  kan jag slå ett slag och tipsa om märket Kobbs alla téer i lösvikt! Har speciellt fastnat för sorten "Himlagott" som får hela rummet att dofta sommar.
Vi kan alla behöva lite mer doft av sommar enligt mitt tycke (eller varför inte " Vi kan alla behöva lite mer sommar. Punkt." ),  när man ettdera tittar ut genom sitt fönster och ser regn eller folk som ramlar på isfläckar; inte speciellt upplyftande kan tyckas.
Jo förresten, det senare är naturligtvis ganska kul och faller snarare in under kategorin "tillfällen då jag önskar att jag hade haft en kamera och mirakulöst nog råkat filma spektaklet för att sedan kunna lägga upp det på youtube".
Hur lyckas folk egentligen? Filma random spontana roliga saker alltså. Finns det ett sjätte sinne för när det är läge att slå på kameran och vara redo att föreviga lite vardagskomik?
Uppenbarligen.
Typiskt att det skulle vara den enda egenskap jag verkar sakna!  (Tillsammans med ödmjukhet ? Men det skulle jag inte direkt påstå att jag aktivt saknar.)

Oj, nu snöar det. Dags för lite Himlagott.
Mer sommar och roliga youtube-klipp åt folket!



Min själ är en tiger.


"Den starka, lugna själen med ett stort hjärta. Du har intellegens och kompetens och är både pålitlig och tryggande. Du utstrålar både självsäkerhet, öppenhet och lycka."


Ibland underskattar jag facebook.

Guld...

...tog Sverige i herrarnas stafett.

Guld är även FB som göra att man med minsta möjliga ansträngning kan kontakta nära o kära ( och de som kanske inte är lika nära) och checka läget. Gillart, men man får inte glömma att umgås på riktigt; lätt hänt har jag hört..
Var det kanske därför jag med lätthet pratade bort 5 timmar med Sanna idag istället för att göra sådant jag egentligen borde men inte känns lika lockande? Mycket möjligt.

P3 ( piller, paragrafer och pengar) gasque stundar också, skall försöka tillskansa mig en biljett på fredag för att kunna bevista evenemanget där läkarna hänger med övriga delar av universitetsvärldens elit, juristerna. Ekonomerna är också med på ett hörn (men efter att ha Basic Element som band på Gräddgasquen har deras wanna-be gräddighet börjat lukta lite surt) .

Idag åkte jag lite bil för första gången på länge igen, kan härmed konstatera att den där Björn är ett bra tillskott till korridoren.

Två dagar kvar till helg och diverse galej. Tjoho!
Nu: sova. Fick inget pluggat idag heller.
(Men varför göra det idag som man kan göra under tentapluggveckan... )
Fred ut.

På't igen!

Plockar upp träningen efter en månads sjukfrånvaro och beger mig mot "Ass 'n ' Abs"!
Vårens nya tisdagstradition?

Päron.

Mamsen o pappsen har nyss varit här; underbart som vanligt, älskar mina päron!
Fick en hel del prylar och "bra att ha saker" , samt även nytillskott till min samling av Escadas limited edition sommarparfymer som försenad alla-hjärtans-dag-present (mamma vet att jag samlar så hon brukar alltid hålla lite extra koll på parfymhyllorna =) ).
Doften för 2010 heter Marine Groove. Fruktig och fräsch sommarparfym, love it!





Nu får sommaren gärna komma. När som helst. Bring it on bara.

(Tills dess blir det lite plugg inför morgondagens seminarium.)



That's what we do.


Bloodless.


So tell me again, what am I feeling?
If you know me so well, so; what am I feeling?
And how can you tell?
I've got a feeling you don't know.





Sjukstuga.

Lymfkörtlar som börjar spela i mononukleosligan har förstört mina planer på att börja träna denna vecka.
Bitter much? Ja.
Tar en semla o kollar Grey's.

If he was stupid enough to walk away, be smart enough to let him go.

Söndag. Jag failar mitt självoptimeringslöfte; föreläsningshögen växer sig större och jag tycks inte kunna avverka den.
Tar tag i det imorrn.
Idag säkrades lite cash-inflow i slutet på nästa månad också, som den materialist känner jag ändå att helgen varit produktiv trots pluggbrist.

Hittade för övrigt en sidan med massor bittra citat.
Bittra eller sanna?

Särskrivning är särskrivning.


Ärligt talat.  Svenska som modersmål. Idog språkundervisning genom minst hela grundskolan. Oräkneliga medier som förmedlar sig i skrift. Texten är överallt, man kan inte undgå att läsa eller skriva. Vore det då för mycket begärt att folk skulle kunna dra nytta av de där otalet timmarna i skolbänken eller sina små grå när man väl lämnat skolmiljön för det "riktiga livet" ?
När folk exempelvis sitter och knåpar ihop sina reklamskyltar, företagsslogans eller vad det nu råkar vara som skall tryckas upp och fånga allmänhetens blick; vore det då inte värt den där extra minuten det tar att slänga ett öga i SAOL? Intresset skall förhoppningsvis komma från en nyfikenhet på vad företaget el dyl har att erbjuda, inte den tarvliga särskrivningen eller stavfelet i svarta blockbokstäver mitt på skylten.
Pinsamt.

Å andra sidan kanske det är en del i en gigantisk sammansvärjning? En strävan mot ytterligare amerikanisering av samhället ligger nära till hands. Var och varannan unge skriver rubriker med versaler i början på orden, och afterwork nu är ett etablerat begrepp även i SAOL (notera dock att det är sammanskrivet...). Eller har vi blivit så omedvetet amerikaniserade/engelskinfluerade? Kanske. Uppenbarligen.

Språkpolis eller inte, visst sticker det lite i ögonen och gör mig lite ledsen på folks okunnighet/lathet/ignorans. Det är ju vårt språk, värna om det!
Ibland blir man fundersam.

Driftig.

Nu har man bakat bröd och gjort ett storkok lins-plus-lite-andra-grejer-soppa också. Driftigt värre!

.

Woop!

Nu blir det mer blogg!
Idag har jag haft en riktigt bra dag.
Ok, dagen började med att jag vaknade (...) , kände mig rejält risig, och somnade om.
Nice med lite sovmorgon och jag kryade förhoppningsvis på mig lite!

Pallrade mig efter några Ipren och trots seghet till BMC för att i alla fall hinna vara med på en av förmiddagens föreläsningar, lunch och sedan eftermiddagsföreläsningar. Tur att jag gick till skolan över huvud taget visade det sig dock, hade nämligen inte kollat schemat tillräckligt noga för att se att det var obligatoriska saker hela eftermiddagen. Flyt där alltså.


Vi fick sluta en timme tidigare än beräknat, vilket gjorde att man kunde promenera hem i solsken för en gångs skull.
Väl hemma kunde jag dock konstatera att jag inte heller idag fått något certifikat från försäkringsbolaget. Något less fattade jag därför telefonen och ringde kundtjänst.  Vänligt men bestämt lät jag sedan den stackars kundtjänsttelefonisten, som hävdade att enda sättet för mig att få pappren idag var att de faxade dem, veta att jag inte alls tänkte leta reda på någon fax och inte heller lida mer pga deras slarv. Pappren skulle vara hos mig pronto då jag planerade skicka dem idag.
Sagt och gjort, 2 minuter senare låg rätt certifikat i min inbox, redo att printas.
Nu har alltså alla papper sammanställts och skickats iväg, deadline har klarats och jag släpper utbyteslogistik för ett tag framöver!


På väg hem från stationen, där jag tog de fyra passfoton som skulle bifogas till dokumenten, fick jag för mig att ta en titt på kläder. Detta resulterade i att jag efter min "snabba sväng till brevlådan och hemköp" promenerar in i min korridor lite fattigare men med ny skinnjacka (ja, minusgrader till trots anser både jag och handeln att våren på väg) och ingredienser till både bakning av semlor och bröd.

Och jag inbillar mig även att min hals inte längre känns som grovkornigt sandpapper.
En bra dag alltså.
Woop!


Awesome!

Bad day?

Idag har jag lite av en dålig dag. Sjuk när jag vaknar, alltså ingen träning idag heller.
Försäkringsbolaget har inte skickat rätt försäkringscertifikat, vilket gör att jag inte kan skicka in alla de papper som paragrafryttarna i landet i söder behöver innan mitt utbyte i sommar. Papper som skall vara inne i slutet av denna vecka SENAST, och med tanke på att jag fått vänta två veckor på FEL certifikat är det ju fet chans att jag klarar den deadlinen nu när jag måste beställa ett nytt. Hatar försening och missar pga av andras misstag.
SUCK!
Men , som jag alltid brukar säga, det löser sig!

Och så är det ostädat o jäkligt i mitt rum, igen! Jag måste ha någon patologisk förmåga att stöka ner och skapa kaos på nolltid.
Men , som jag alltid brukar säga, det löser sig! Och kaoset som är mitt rum kan jag göra någonting åt, vilket jag skall göra nu!
Semla på det kanske?

Turning it around.

RSS 2.0