Valborg

Valborg i Uppsala är ett fenomen som måste upplevas, som så mkt annat som faller inom studentlivets ramar.
Tillbringade en dag i solen tillsammans med vänner från olika håll och kanter. Champagnefrukost, häng i ekoparken där festivalstämning råder, champagnegalopp på nationerna, kvällsgrillning , fest och utgång för att bara nämna lite av vad man pysslar med denna uppsluppna dag. Det sprutades bubbel, det chillades, det picknickades, det festades, dansades och skrattades. Det var en bra dag.


Idag är det finalborg, 1 maj, och det blir nationssläpp efter sittningar etc. Innan valborgsmässoafton är det kvalborg, även då fest och härlig stämning i sann försommaranda. Detta innebär fest i dagarna tre här i staden (eller två för mig som inte pallade kvalborgsfestligheter detta år) där alla , lärare och elever i alla fall på uni, dessutom är lediga på valborgsmässoafton.


Idag har en tur på stan klarats av och förberedelser inför kvällens grill har gjorts. Fick en smärre chock av den luktsensation som mötte mig då jag sneddade över nationens bakgård för att gå ner mot affärer och första-maj-tåg; Uppsala i allmänhet och nationernas gårdar i synnerhet marineras som bekant igår i bubbel och diverse andra drycker. Något som idag gör sig påmint inte bara i form av ett tungt huvud utan även i form av en lätt odör värd namnet.  Tur att det blåser friska vindar i alla fall.







Valborg var guld, och Therese och jag har alltid sjukt kul tillsammans!




Vänner!






Ekoparken




Glad och champagnemarinerad på galoppen!



Nu mot nya äventyr!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0